Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VEMW gaat samenwerken met LTO Glaskracht

VEMW gaat in 2017 met LTO Glaskracht een vergaande samenwerking verkennen aangaande de behartiging van de belangen van hun leden op energiegebied. Deze stap is voortgekomen uit de beëindiging van Cogen Nederland als specifieke belangenbehartiger voor warmtekrachtinstallaties (WKK). Naast WKK zal de samenwerking gericht worden op de transitie naar een klimaatneutrale energievoorziening, de (inter)nationale gas- en elektriciteitsmarkt en de ontwikkeling van de warmtevoorziening. In de loop van 2017 wordt besloten of de samenwerking definitief wordt gemaakt.

VEMW is verheugd over deze ontwikkeling. Hans Grünfeld: "Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren. Ik beschouw deze kruisbestuiving dan ook als een versterking van de belangenbehartiging." LTO Glaskracht houdt zich bezig met landelijke activiteiten op het gebied van sectorale beleidsbeïnvloeding, vaktechniek en innovatie voor de aangesloten glastuinbouwondernemers. Zij vertegenwoordigen 70% van het totale glastuinbouwareaal en geven invulling aan de landelijke activiteiten op het gebied van energie, plantgezondheid, water, milieu, arbeid en ondernemerschap.

In het licht van de samenwerking met LTO Glaskracht start VEMW met de nieuwe taakgroep Warmte, die zich gaat bezighouden met de vraag hoe de behoefte aan warmte op een duurzame, betrouwbare en betaalbare manier ingevuld kan worden en wat daarvoor nodig is.

Voor meer informatie:
VEMW
Jacques van de Worp
0348 – 484 350
jvdw@vemw.nl
www.vemw.nl
Publicatiedatum: