Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kleine volumes Siciliaanse artisjokken

De huidige artisjokkenmarkt wordt gekenmerkt door producten van uitmuntende kwaliteit en een productiedaling van 50% tot 60%. Desondanks blijven de prijzen laag. Het tekort aan verhandelbare productie betekent bovendien dat de productiekosten nauwelijks gedekt worden.

 

FreshPlaza sprak met Christopher Ventura, directeur van een familiebedrijf in Caltanissetta. In een normaal seizoen worden er zo'n 30 miljoen artisjokken vermarkt.

"Dit jaar valt dit volume echter veel lager uit aangezien de weersomstandigheden in augustus en september de productie hebben beschadigd. De kwaliteit daarentegen is goed. We hoopten dan ook op betere prijzen maar de markt is slecht."

Er is duidelijk iets mis met de prijzen wanneer deze zo laag blijven ondanks de krappe aanvoer, uitmuntende kwaliteit en feestdagen. "Veel mensen hebben er geen problemen mee wanneer er geen binnenlands product voorradig omdat er uit Tunesië en Egypte geïmporteerde artisjokken op de markt zijn. De consument is zich echter niet bewust van het verschil tussen Italiaanse en Afrikaanse producten. Wij werken volgens strenge eisen en worden gecontroleerd. Dit kan vaak niet gezegd worden over importgroenten."



Ventura vermarkt artisjokken uit de regio's Gela en Niscemi. Momenteel worden de rassen Violetto en Apollo geoogst. Rome en Napels zijn hiervoor de voornaamste afzetmarkten evenals Puglia. Momenteel worden de producten niet in het buitenland verkocht.


 

Naast artisjokken produceert het bedrijf meloenen en tomaten.


Contact:
Ventura Srl
Email: venturasrl07@tiscali.it
Publicatiedatum: