Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadese teler bespaart met Cube Cap-test

De waterbesparende Drip Caps van Cube Cap worden momenteel getest bij de Canadese teler Serres Bertrand. De tomatenteler in Quebec test de Drip Caps op kleine schaal sinds augustus 2016, en onlangs verwelkomden ze de vertegenwoordiger van een Japanse steenwolfabrikant om de eerste resultaten van hun ervaringen met het Drip Cap irrigatiesysteem te delen.


Japanse vertegenwoordiger Bill Gotto besprak met Khalid Boulrhazioui, directeur van O&O bij Serres Bertrand zijn gedachten en opmerkingen over de waarde van de DripCaps

De Drip Cap is een eenvoudige plastic kap die geplaatst wordt bovenop een plug. De basisfunctie van de kap is dat het dient als dampscherm zodat het vocht niet voortijdig verdampt, terwijl al het zout achterblijft in de mat, waardoor de EC stijgt.

Khalid Boulrhazioui is directeur onderzoek en ontwikkeling bij Serres Bertrand. Hij zei dat de commerciële tomatenteler onder de indruk is. De teler heeft plannen om te beginnen met een veel grotere test in februari 2017.



In deze test gebruikt de teler druppelaars die 25% minder water geven dan gebruikelijk, zodat hij een nog grotere controle heeft over de reductie van watergebruik. Dit reduceert de noodzakelijke middelen voor het gewas met 25%, wat neerkomt op een enorme besparing op water- en mestverbruik.


Bill Gotto en Steven Gallo van CubeCap Canada bekijken de test bij Serres Bertrand

Volgens Steven Gallo, CEO van CubeCap Canada, kunnen nog grotere besparingen worden gerealiseerd. "Het vervangen van de van de Drip Stakes door onze Drip Caps zal water- en kunstmestverbruik verminderen met 30 tot 50%."

Gallo beweert dat de 25% vermindering van middelen zich al vertaalt naar een besparing van 4,48 euro in waterkosten en 0,34 euro besparingen in meststoffen. Dat betekent bijna 5 euro per plant per jaar. "Deze berekeningen zijn gemaakt op basis van 0,4 ha met 11.000 tomatenplanten. In totaal komt dit neer op meer dan 119.000 euro per ha," concludeerde hij.

Op dit moment test CubeCap Canada Drip Caps in Denemarken, Kazachstan, Finland, de VS, Canada en Nederland. Telers die geïnteresseerd zijn in een test kunnen contact opnemen met Steven Gallo voor meer informatie.

Voor meer informatie:
CubeCap Canada
Steven Gallo
info@cubecap.ca
www.cubecap.ca

Publicatiedatum: