Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Malaysia moedigt kasteelt aan

Een nieuwe organisatie, CityFarm, wil telers elders in het land of de wereld inspireren voor kasteelt. Zij geloven dat we de teeltgebieden moeten uitbreiden voor de toekomstige voedselvoorziening van een groeiende wereldbevolking. Jayden Koay, een van de oprichters van CityFarm Malaysia, maakt gebruik van hydrocultuur voor de kasteelt en vindt dat vele anderen hen moeten volgen.

De prognoses van de VN geeft voor 2050 een wereldbevolking weer van 9,6 miljard waarvan 70% in steden zal leven. De productie moet met 70% stijgen om iedereen van voeding te voorzien. Maar 80% van het bebouwde land is al in gebruik. Daarnaast zullen extreme weerspatronen en verwoeste oogsten hoge prijzen creƫren en consumenten worden zich steeds meer bewust van hoe hun voeding geproduceerd wordt.

Bij een toenemende wereldbevolking dienen we kasteelt uit te breiden om te voldoen aan de vraag. "We hebben een duurzame aanvoer nodig. Er is onvoldoende bebouwbare grond," begint Koay.

Hydrocultuur is een van de basis landbouwmethodes, die het land tientallen jaren terug revolutioneerde. Ontwikkeling van hydrocultuur technologie maakt het telen zonder grond mogelijk binnen huishoudens en is de sleutel om de problemen met voedselvoorziening op te lossen, waarin iedereen een stadsteler kan zijn en kan bijdragen aan de