Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijen en andere insecten kunnen CMV overdragen

Het is mogelijk dat bijen en andere insecten een besmettelijke virus dat in meloenen te vinden is, kunnen overdragen, zo blijkt uit het onderzoek van het Australische Northern Territory Department of Primary Industry.

Het DPI onderzoekt momenteel een aantal omstandigheden rondom de overdracht van het komkommermozaïekvirus, dat in 2014 op meer dan 20 teeltbedrijven werd gevonden. Het onderzoek beoogt de 25 bedrijven in het Northern Territory, die sinds oktober 2014 tot februari onder quarantaine werden geplaatst, te helpen de verspreiding van het virus tegen te gaan. Vroeg onderzoek heeft aangetoond dat bijen, die met hun plantenbestuiving essentieel zijn voor de fruitteelt, een rol zouden kunnen spelen bij de overdracht van het virus.

Lucy Tran-Nguyen van het DPI zei dat bijen werden getest omdat ze zo'n belangrijke rol spelen bij de teelt van Cucurbitaceae: "We hebben een aantal bijenkorven bekeken en alles verzameld wat bij een bijenkorf hoort: volwassen bijen, nesten, was, honing. We hebben het levende virus gevonden in bijen, honing en stuifmeel."

Lees meer op ABC Rural
Publicatiedatum: