Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Serres Toundra officieel geopend

In Saint FĂ©licien, vlakbij Quebec, is vorige week het project Serres Toundra geopend. De kas werd officieel geopend door de Prime minister van de Canadese provincie Quebec.



Dit project is het eerste deel van 4 fases. Bij deze fase is er gekozen voor een high tech Venlo kas met een oppervlakte van zo'n 9 ha voor de teelt van komkommers en mini komkommers. Met de bouw is er rekening gehouden met klimatologische uitdagende omstandigheden. Daarbij gebruikt de kas deels de restwarmte en CO2 van de naast gelegen papierfabriek.

Achter het project staan investeerders die het belang van lokaal ondernemen herkennen. Zij telen groenten voor de lokale markt, de komkommers vinden hun weg naar de klanten o.a. via lokale supermarkten.

Het project is politiek breed gedragen waarbij de trotse bewoners van Quebec begrijpen dat Nederlandse technologie onontbeerlijk is om jaarrond met een hoge kwaliteit en hoge producties te kunnen telen. Bij dit project zijn o.a. AAB, KUBO, STOLZE en Delphy betrokken.

Voor meer informatie:
KUBO Group
Publicatiedatum: