Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie voor shiitaketeelt in New York

Met ondersteuning van een speciaal USDA programma zal The Cornell Small Farms Program aan een tweejarig project beginnen dat de shiitaketeelt op zwammenstammen in New York gaat bekijken. In 2017 en 2018 zal de subsidie worden aangewend om de volgende mogelijkheden voor geïnteresseerde telers in New York te ontwikkelen:
  • Begin 2017 zal er een planningsdocument worden gepubliceerd om de bedrijfsontwikkeling van telers te ondersteunen. Het zal een begroting, implementatie, hulpmiddelen en veiligheids- en hygiënevoorschriften bevatten.
  • In 2017 zullen er ook online opleidingsmodules worden uitgebracht over de paddenstoelenteelt inclusief paddestoelenidentificatie, bosbeheer, productieveiligheid, hygiënemaatregelen en strategische marketing.
  • Cornell Small Farms zal in 2017 en 2018 vijf trainingen ter beschikking stellen die uit twee dagen zullen bestaan. Op de eerste dag zullen plansessies worden aangeboden en op de tweede dag bedrijfsconsulten.
  • Het programma zal telers uitnodigen om zich aan te melden voor een aangepaste één-op-één ondersteuning om een ondernemingsplan te ontwikkelen. Doorlopende begeleiding en ondersteuning zal de bedrijven in staat stellen om goede plannen te ontwikkelen voor de shiitaketeelt op zwammenstammen.
  • Het project zal worden afgesloten met een verslag over de potentiële markten en de verdere ontwikkeling van het gewas in New York inclusief een marktverkenning voor vijf regio's in de staat New York om de markten en kansen voor telers te helpen identificeren.

bron: adirondackalmanack.com

Publicatiedatum: