Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Zware regenval bedreigt aanbod sla

Deze en vorige week was er een groot aanbod van ijsbergsla, enerzijds door de warme herfst, anderzijds door de vrees voor de zware regenval die is voorspeld in Murcia, Spanje's grootste slaproducent.

Javier Soto, hoofd van de afdeling ijsbergsla bij Proexport: "De sector heeft de sla een week eerder beschikbaar gesteld na de voorspelling van zware regenval gedurende het hele weekeinde, wat oogsten erg zal bemoeilijken."

"Momenteel is er voldoende beschikbaarheid en productiecapaciteit, maar als de weersvoorspellingen kloppen, zouden er vanaf vrijdag ernstige complicaties kunnen zijn bij de levering van sla omdat er tussen donderdag en maandag of dinsdag volgende week bijna niet geoogst kan worden," waarschuwt Soto.

De slaprijzen waren in heel Europa de laatste twee weken vrij laag, zelfs onder de productiekosten. "Die situatie zou in de komende weken kunnen veranderen. Er is onzekerheid over de beschikbaarheid van ijsbergsla in de weken voor kerst."





Publicatiedatum: