Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Speciale kassen voor de teelt van babygroenten

Dat de grote kassen van Azienda Agricola Corradi in Marcon anders zijn dan anders valt direct op wanneer je erdoorheen loopt. Elisabetta Pelosin: "Mijn vader heeft ze samen met mijn broer Fabio ontworpen. Elk vak is 16 meter breed in plaats van de gebruikelijke 8, de verwarming zit onder de grond en de machines die worden gebruikt, zijn ook door mijn vader, Elio Pelosin, ontworpen." 


Eén van de kassen van Azienda Agricola Corradi.

"De reden achter het succes van mijn vader is dat hij zowel visionair als pragmatisch is. Hij houdt ervan om de dingen zelf te doen. Verder wordt hij omringd door mensen die hem steunen."

Elio Pelosin was een van de oprichters van OrtoRomi, een bedrijf gespecialiseerd in verse snijgroenten, dat onlangs zijn 20ste verjaardag vierde.


Kassen van Corradi in Marcon (Venetië).

Agricola Corradi werd in 2001 opgericht om (samen met de 10 andere bedrijven die de coöperatie vormen) het aanbod aan OrtoRomi te garanderen - 80% van de 560 ton jaarlijks geproduceerde babygroenten zijn hiervoor bestemd. "We hebben een gecontroleerde productieketen en maken ook gebruik van geïntegreerde gewasbescherming – Gewasbeschermingsmiddelen zijn het laatste redmiddel. Hierdoor kunnen we de bestellingen dagelijks afronden."


Het mobiele irrigatiesysteem.

De resterende 20% (verpakte, ongewassen en seizoensgebonden groenten) wordt vooral aan de groothandel verkocht onder het merk Corradi.

De vakken in de kassen van Corradi zijn dubbel zo breed als standaard vakken. Op de foto is een deel van de sla al geoogst.

Azienda Agricola Corradi bezit momenteel 24 hectare aan kassen en 40 hectare vollegrond, plus een hectare kassen in Loreggina en 5 hectare vollegrond in Castelfranco Veneto. Recent is er ook met 40 hectare uitgebreid in Bellizzi in de vlakte van de Sele, een regio die door de vruchtbare bodem en het goede weer perfect is voor babygroenten.


Ook de machines zijn, net als de kassen, speciaal ontworpen.

Deze uitbreiding in het zuiden is om jaarrond leveringen te kunnen garanderen, ook in de winter. Alhoewel er dan ook nog in de kassen in het noorden kan worden geteeld, kan de teelt wel drie keer zo lang duren.


Kassen van Corradi in Marcon.

Corradi produceert alle soorten babygroenten - sla, veldsla, rucola en cichorei. Ook worden er seizoensgebonden groenten geteeld zoals prei, pompoenen en paprika's, evenals andijvie en diverse radijssoorten.

Contactgegevens:
Azienda Agricola Corradi
Via Zermanese, 5
30020 Marcon (VE) – Italia
Email: info@agricolacorradi.it
Web: www.retecorradi.it
Publicatiedatum: