Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jaap Bond:

"Noord-Holland ‘goes international’"

"Wist u dat het grootste deel van Noord-Holland (60%) een agrarische bestemming heeft? En dat onze agrarische ondernemers behoren tot de wereldtop? Of het nu om onze sierteelt of onze land- en tuinbouw gaat, 80% van de Noord-Hollandse producten vindt zijn weg naar landen over de hele wereld. Tijd om een internationale strategie te bepalen!"



"Op 25 november was ik bij de jaarlijkse conferentie van de Greenport Noord-Holland Noord, waar 'internationalisering' het thema was. Een zeer actueel thema, want op het gebied van Agri en Food dienen zich grote internationale uitdagingen aan. De wereldbevolking neemt toe, het klimaat verandert en, we willen minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Er is grote vraag naar voldoende, veilig en duurzaam geproduceerd voedsel en tegelijkertijd wordt er nog heel veel weggegooid. Met de kennis die wij in Noord-Holland hebben, kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de oplossing van deze problemen. Die boodschap heb ik een tijdje geleden ook aan 'Brussel' gegeven. De Noord-Hollands agrarische sector loopt wereldwijd voorop op het gebied van slimmer energiegebruik, hogere opbrengsten per vierkante meter en een duurzamer gebruik van grond en water."

Handelsmissie
"De week voor de conferentie was ik in India, als delegatieleider van een handelsmissie met Noord-Hollandse ondernemers, kennisinstellingen en de Greenport Noord-Holland Noord. De handelsmissie had als doel om de contacten in Mumbai en Pune vanuit de Metropoolregio Amsterdam aan te halen en om de regio, de Greenport en de BV Nederland te promoten in een land dat een enorme economische sprong aan het maken is. In India is een enorme honger naar kennis. Het is een groot land met enorme afstanden. En enorme dilemma's. Onder de boeren daar groeit de bewustwording van de noodzaak van duurzame productiemethoden, zeker als de producten bestemd zijn voor de export. Tegelijkertijd is er een binnenlandse markt met een enorme potentie, die (nog) niet vraagt om biologische of duurzame producten. Waar investeer je dan in? Innovaties op deze gebieden, die in Noord-Holland ontwikkeld worden, kunnen daarin het verschil maken."

Mumbai
"Mede dankzij de strakke regie van het Nederlandse consulaat in Mumbai heb ik in een paar dagen dertien bijeenkomsten kunnen bezoeken. Daar waren twee trade & investment seminars bij, twee agrofood round tables, meerdere bedrijfsbezoeken en een gesprek met Maharashtra State. De seminars en round tables waren zo druk bezocht dat er grotere zalen nodig waren dan gepland. Daaruit blijkt wel de enorme Indiase interesse in de Metropoolregio Amsterdam en in onze Greenport. De meegereisde ondernemers en kennisinstellingen hebben in totaal ruim 80 matchmakingsgesprekken gevoerd."

Kennis
"Al die kennis en ervaringen leveren input voor de Internationale Agenda van de GreenPort NHN. En natuurlijk ook de ervaringen en de kennis van onze eigen telers op het gebied van internationaal zakendoen. Wat er ook uiteindelijk in die Agenda komt te staan, ik weet zeker dat internationaal samenwerken op het gebied van innovaties een belangrijk onderdeel zal zijn. Dat is één van de sterke punten van Noord-Holland en de wereld vraagt daar om."

Bron: Provincie Noord-Holland
Publicatiedatum: