Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Giel Hermans:

"Vraag en aanbod suikermais mooi in balans"

Tholen - De vraag naar suikermais zo vlak voor de Kerst is goed te noemen. "Na een goed verlopen Maroc-seizoen is het nu volop Senegalese suikermais die aangevoerd wordt vanuit het teeltgebied in de regio Saint-Louis in het noorden van Senegal. De mais uit de regio Dakar wordt pas half januari verwacht", vertelt Giel Hermans van Hermans Suikermais uit Kessel, dat met teelt in meerdere landen jaarrond verse suikermais kan leveren.



"De kwaliteit is mooi met felgele kolven en heerlijk zoet van smaak. Ook de bladeren zijn mooi groen en fris. Zo kunnen ze ook nog met blad verkocht worden op de marktkraam", vertelt Giel. Volgens de teler zijn de maiskolven met blad sowieso in opmars. "Ook de Nederlandse supermarkten gaan er mee aan de slag, de mais met blad liggen onder meer bij Albert Heijn en Dirk van den Broek in de winkel. Ook de afzet van de convenience-mais groeit en dat gaat wat ten koste van het traditionele schaaltje."



Op afzetgebied blijft Engeland volgens Giel grootverbruiker nummer 1 van suikermais. "Verder zien we de consumptie in landen als Frankrijk en Spanje - die zelf altijd wel veel produceerden maar niet voor de lokale markt - toenemen. Daar profiteren wij van met onze Afrikaanse mais, die we rechtstreeks naar deze markten exporteren."



Domper vormde dit jaar het Hollandse seizoen, waarbij de natte zomer een groot deel van de oogst verregend heeft. "Voor ons is het Nederlandse seizoen nog altijd erg belangrijk, dus dat heeft helaas toch wel een stempel op het jaar gedrukt, al zijn we gelukkig niet helemaal afhankelijk van de Nederlandse mais. Maar dat zijn omstandigheden waar je in de teelt mee te maken kan krijgen. Gezien de toenemende populariteit van suikermais, zijn we vol vertrouwen voor de toekomst!"



Voor meer informatie:
Giel Hermans
Hermans Suikermais
Donk 1a
5995 PL Kessel
Tel: 077 - 4629325
Fax 077 - 4629326
Mob: 06 - 54757764
www.mielies.nl