Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco verkoopt 150 miljoen spruiten per jaar

TH Clements uit Lincolnshire staat gereed om maar liefst 1500 ton spruiten te oogsten voor de supermarktgigant Tesco in deze weken. Tesco heeft de afgelopen 35 jaar elk jaar 150 miljoen spruiten verkocht. Ze verwachten dat dit ook deze keer weer zal gebeuren.

De Britse telers zeggen dat het 18 maanden van plannen, planten, plukken en verpakken duurt om goede spruiten te produceren. Tesco heeft als doel om gedurende de twee weken voor kerst 30 procent van Tesco's totale jaarlijkse hoeveelheid spruiten te verkopen.

Elke plant wordt in een kas afzonderlijk gekweekt uit een zaadje voordat het naar de akker wordt overgeplant. Het duurt tien maanden voordat een spruit vanuit een zaadje is gegroeid. Vanwege dit lange proces is TH Clements al bezig met het plannen van kerst 2017. 

Ze zijn echter ook na het oogsten van de spruiten nog lang niet klaar. De spruiten moeten nog een proces ondergaan dat bestaat uit koelen, sorteren en verpakken. Vervolgens worden ze naar de distributiecentra overgebracht en daarna zullen ze in de winkel liggen om verkocht te worden voor het kerstdiner.
Publicatiedatum: