Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Incotec opent nieuw Innovatie Centrum in Enkhuizen

Gisteren werd in het bijzijn van klanten, leveranciers en medewerkers Incotecs nieuwe innovatiecentrum geopend. Alle gasten werden rondgeleid in het Innovatie Centrum waarin Incotec R&D, Sales en Marketing teams zijn gevestigd. Keith Layden, Chief Technology Office at Croda en Martien Penning, Directeur van de Hillenraad100 waren keynote speakers tijdens de opening.

Incotec is een van de marktleiders in het verbeteren van groenten- en akkerbouwzaden. De opening van het Innovatie Centrum is een goed voorbeeld van Incotecs focus op innovatie.


Incotec medewerkers (van links naar rechts) Marieke Praat, Mark Hoogendoorn, Sander Willemse en Mariska Wever knippen het lint door en openen daarmee het nieuwe Innovatie Centrum onder het toeziend oog van Incotecs Managing Director Erik Jan Bartels.

Het Innovatie Centrum huisvest diverse chemische, biologische en analytische laboratoria, waaronder laboratoria voor zeer schoon en veilig moleculair en microbiologisch onderzoek en diverse applicatielaboratoria voor de ontwikkeling van innovatieve zaadcoatings. Naast een reeks klimaatcellen voor onder andere priming van zaden en zaadopslag zijn er drie planten-opkweekcellen, ofwel phytotrons. Deze planten-opkweekcellen hebben uniforme teeltomstandigheden voor licht (LED), temperatuur en luchtvochtigheid waarmee zeer betrouwbare onderzoeksresultaten worden verkregen. Hierdoor kan het effect van zaadbehandelingen nauwkeurig worden gevolgd tot enkele maanden voorbij de kiemfase.


Hillenraad100 Directeur Martien Penning (links) feliciteert Incotecs Managing Director Erik Jan Bartels met de opening van het nieuwe Innovatie Centrum.

Incotec werd eind vorig jaar overgenomen door speciaal chemiebedrijf Croda dat sinds die tijd bijna 3 miljoen euro investeerde in dit nieuwe onderzoekscentrum. De investering onderstreept het belang van de ontwikkeling van het Europese deel van de business. Incotec is bijzonder trots op dit state of the art Innovatie Centrum en zet zich in voor de continue ontwikkeling van innovatieve producten, die aansluiten bij de behoefte in de markt. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf een 4 miljoen dollar investering aan in de belangrijkste site in Californië in de Verenigde Staten.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met:
Marion Smorenburg
Hoofd Corporate & Marketing Communicatie
E: IG.communications@incotec.com
www.incotec.com

Publicatiedatum: