Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

95% minder gewasbeschermingsmiddelen nodig door nieuwe robot

De tuinbouwsector maakt een technologische revolutie door. De toepassing van bijvoorbeeld computers, GPS, onbemande drones en zelfrijdende tractoren brengt grote veranderingen voor de sector met zich mee. Door de technologische vooruitgang zullen in de toekomst veel agrarische processen automatisch verlopen.

"Eyespot" is één van deze nieuwe technologieën. Het is een onderzoeksproject dat gefinancierd wordt door AHDB Horticulture en gericht is op onkruidbestrijding en het verminderen van gewasbeschermingsmiddelen tot mogelijk 95%.

De autonome machine begeeft zich tussen de gewassen waar hij onkruid opspoort via sensoren. Zodra hij onkruid heeft gedetecteerd, past hij gerichte behandeling toe. Deze doelgerichte toediening voorkomt dat er te veel gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt en is zo ontworpen dat de verspreiding ervan voorkomen wordt.

Op deze manier vermindert de robot de gevolgen voor omringende gewassen, planten en organismen en zorgt hij er voor dat de gewasbeschermingsmiddelen niet in de bodem opgenomen worden. De onderzoekers verwachten dat in 2018 de eerste proeven plaats zullen vinden.

Bron: heraldscotland.com

Publicatiedatum: