Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arava stapt in dadels en komt met nieuwe paprikaverpakking

'Verandering brengt voordeel' dacht een Israëlische exporteur met een nieuwe verpakking en nieuwe producten. Arava Export Growers besloot dit voor hun biologische producten. Hierdoor is de vraag ten opzichte van voorgaande jaren verdrievoudigd. Nu in december stijgt de vraag naar biologische producten zoals bijvoorbeeld aubergine, komkommer en paprika.



Dit jaar is Arava ook begonnen met de export van verse Medjool dadels, een project waar ze hoge verwachtingen van hebben. De dadels kunnen worden toegevoegd aan hun bestaande lijn vers gesneden kruiden, habanero chilipepers, aardbeien, paprika's en meer.



Aardbeien uit Gaza
Ook zijn ze trots op hun samenwerking met de Gazastrook ten aanzien van aardbeien en kruiden. "Het is belangrijk dat we over dit soort zaken een standpunt innemen en solidair zijn. Onze samenwerking in het buitenland omvat ook Ethiopië en Kenia, maar we concentreren ons vooral op producten uit Israël."



Groei in verse kruiden
"Ik zou onze groei niet meer als een trend classificeren. De teelt van verse kruiden is nu al zoveel jaren consistent dat het een levensstijl is geworden. Onze belangrijkste telers brengen grote verbeteringen aan om de eisen van de toekomstige consument te kunnen voldoen ... de huidige markt is bewust en in staat om lagere van hogere kwaliteit te onderscheiden."



Valuta
Aan de ene kant is volgens sommigen de valutasituatie een voortdurende ramp. De Euro, GBP, CAD en zelfs USD zijn aan het dalen en tonen geen consistentie. Dit stelt importeurs en exporteurs voor unieke uitdagingen.



Professionaliteit dankzij uitdagingen
Aan de andere kant gelooft men echter dat de complexiteit van de uitdagingen dit jaar in de hele sector tot hogere professionaliteit heeft geleid. Omer Kamp: "Waar consumenten nultolerantie eisen, zien exporteurs hun fouten in en vinden strategieën ter verbetering."

Voor meer informatie:
Omer Kamp
Arava Export Growers

omer@arv.co.il
www.arv.co.il
Publicatiedatum: