Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4evergreen neemt nieuwe paprikakas in gebruik

De Nederlandse paprikaproducent 4evergreen heeft op 29 november j.l. een nieuwe moderne en duurzame kas in gebruik genomen in Westdorpe, Zeeuws-Vlaanderen. Teamleiders Filip en Joep hadden de eer om de eerste paprikaplanten te planten in de gloednieuwe kas.



Duurzame restwarmte
In deze nieuwe kas worden rode paprika's geteeld met behulp van duurzame restwarmte. In Westdorpe wordt gewerkt met restwarmte en -CO2 van kunstmestfabriek Yara. Warmco levert deze restwarmte van Yara om de kassen te verwarmen. Voor de inspanningen in het duurzaam telen van paprika's heeft 4Evergreen milieucertificaten, waaronder Milieukeur. De paprika's worden tevens op locatie gesorteerd. In maart 2017 worden de eerste rode paprika's geoogst.



Volautomatische heftrucks
Zoals ook op de andere teeltlocaties van 4Evergreen rijden er automatische oogstwagens rond om de geteelde paprika's vanuit de kas naar de sorteerruimte te rijden. Naast de automatische oogstwagens rijden er ook vol automatische heftrucks rond om de containers te bufferen en aan te voeren bij de sorteer afdeling.



Glas
De kas van 7 meter hoog en 18 hectare groot is voorzien van de laatste technieken. Het kasdek bevat diffuus glas voor een betere spreiding van het licht. Daarnaast bevat het glas een speciale behandeling die extra lichtdoorlatend werkt. Het glas heeft hydrofiele eigenschappen. Dat betekent dat waterdruppels zoals regen en condens niet als een balletje op het dek blijven liggen, maar naar beneden glijden en een heel dun laagje water achter laten. Dit dunne laagje water verhoogt weer de transmissie waarde van het glas.



Binnen half jaar gebouwd
Het nieuwe project is binnen een half jaar gebouwd met dank aan diverse professionele partijen zoals; AAB NL, Bom Group, Peter Dekker installaties, VB Climate, Stolze, Priva, Van Holstein Betonwerken, Twins bouw, Metazet, Van Daalen, De Hilster Betonwerken, Sagro en Verhulst.

Voor meer informatie:
4Evergreen
Zoekweg 20
4651 PS Steenbergen
T +31 167 - 56 81 00
F +31 167 - 56 81 01
info@4evergreen.nl
www.4evergreen.nl
Publicatiedatum: