Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzamere tuinbouw met microalgen

De Universiteit van Almeria (UAL) staat aan het roer van het SABANA-project, dat streeft naar het gebruik van nieuwe biologische meststoffen en beschermingsmiddelen als alternatief voor de chemicaliën die momenteel in de landbouw worden gebruikt. De focus ligt op microalgen, die kunnen helpen zowel de duurzaamheid als de winstgevendheid van de landbouw te verbeteren.

Het UAL hield vorige week een vergadering, waaraan 50 onderzoekers deelnamen uit Duitsland, Hongarije, België, Tsjechië en Spanje en dat werd georganiseerd in het kader van een vierjarig initiatief dat tot doel heeft een wereldwijd onderzoekscentrum op te richten voor de ontwikkeling van microalgenbiotechnologie.

Volgens de UAL zal het SABANA-project ook voor een veiliger aquacultuur zorgen, voor de consument en het milieu. De directeur van het mariene onderzoekscentrum voor microalgenbiotechnologie, Emilio Molina: "Met de ontwikkelde technologieën kunnen tot 300 ton microalgen en bijproducten per jaar worden geproduceerd om vervolgens te worden geëvalueerd en op verschillende markten geïntroduceerd."

Als onderdeel van het project wordt ook een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum opgericht met onder andere een online dienst waar informatie te vinden is over het project. Ook zullen er cursussen worden gegeven.

De UAL coördineert het project, dat een budget heeft van 10,6 miljoen euro, en dat ondersteund wordt door bedrijven als de Cajamar Foundation en verschillende instituten als het IFAPA, de Raad van Economie, de Raad van Milieu en Ruimtelijke Ordening en de regionale overheid van Andalusië, alsook de stad Almeria.

Het SABANA-project wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het 'Blue Growth'-programma, dat is gericht op duurzaam gebruik van mariene middelen.

Source: EFE
Publicatiedatum: