Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse incubator maakt enten makkelijker

Nuenda is een door drie Italiaanse studenten opgerichte start-up. Het bedrijf heeft een systeem bedacht dat entproblemen vermindert. Emanuele Marino, Ilary Taranto en Stefano Recupero besloten de door hen ontwikkelde technieken met kwekerijen en producenten te delen.



Vanwege het toenemende belang van milieuvriendelijk telen stijgt de vraag naar geënte planten. Door de gebruikte technieken is enten momenteel lastig. Er is constant toezicht en bijsturen nodig met betrekking tot veranderende weersomstandigheden. Dit maakt goed geschoolde werknemers noodzakelijk.



Het produceren van geënte planten voor de professionele teeltsector vergt veel ervaring en aandacht van een kwekerij, vooral bij het wortel schieten. Men krijgt te maken met veranderende temperatuur, vochtigheid en lichtomstandigheden die invloed hebben op de plantontwikkeling en de kwaliteit van littekenweefsel.

 

Stefano Recupero beschrijft de werking van het Nuenda-systeem: "Met onze incubator kunnen alle omgevingsfactoren worden bewaakt. Het is daarom de perfecte leefomgeving voor een optimale ontwikkeling. Licht, temperatuur en vochtigheid worden allemaal door ons systeem bijgehouden, zodat er jaarrond hoogwaardige enten worden geproduceerd met lagere kosten."



Met het licht in de incubator wordt zoveel mogelijk natuurlijk zonlicht nagebootst. De intensiteit en hoeveelheid kan worden aangepast. "Alles werd bestudeerd om kwekerijen in staat te stellen de leefomgeving te bewaken, ook de steriliteit," aldus Recupero.



Aan de ontwikkeling van Nuenda werkten verschillende kwekerijen mee in de provincie Ragusa. Alhoewel het bedrijf nieuw is, kan het rekenen op een ruime ervaring en richt het zich op het onderzoek, de ontwikkeling en de verspreiding van innovatieve technieken. In de video hieronder een uitleg van Stefano Recupero (in het Italiaans).



Contactinformatie:
Nuenda Srls

Sedel Legale Via Firenze ,1/D
97019 Vittoria (RG)
Cell.: (+39) 344 7200881
Email: info@nuenda.it
Web: www.nuenda.it
Publicatiedatum: