Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We zien potentie voor Keniaanse bonen in Nederland"

Tholen - "In 2004 startten we met bonen en sugar snaps en ondertussen is ons assortiment uitgebreid met diverse andere groenten, fruit en zelfs bloemen. In het jaar dat we startten ontvingen we ook een exportlicentie. Onze belangrijkste afzetmarkt voor groenten en fruit is Frankrijk en Ierland als het gaat om bloemen. We zoeken nu ook nieuwe afzetmarkten", aldus Isabel Onyango-Ong'ara van Celtic Investments.

Ze geeft aan dat ze dit nooit eerder konden zeggen, omdat ze het volume niet hadden. "Sinds kort zijn er meer telers aangesloten en kunnen we een groter volume leveren. We hebben nu mogelijkheden om te groeien, met name van bonen hebben we grotere aantallen. We zien veel potentie in Nederland."


Links: Isabel in gesprek met een potentiƫle klant.

Groei in bonen

De producten die het bedrijf exporteert worden zelf geproduceerd en ook deels aangeleverd door andere telers. "Er zijn momenteel tien telers bij ons aangesloten met een areaal van zo'n 20 hectare. Daarnaast bezitten we ook 20 hectare zelf. We oogsten de bonen drie keer per week, zodat we zo vers mogelijk kunnen leveren. Deze worden verpakt in ons eigen pakstation en voldoen aan de Europese eisen. Er zijn diverse mogelijkheden voor de verpakkingen, maar de meeste afnemers kiezen voor 200 of 250 gram bonen of los in dozen van drie kilo."

In Kenia zijn er verschillende concurrenten met dezelfde producten. "Dat is goed en houdt ons scherp. Wij focussen op kwaliteit en service en we doen wat we beloven. We weten dat traecebility in belang toeneemt en alle belangrijke informatie is ook terug te vinden op onze verpakkingen." Isabel benadrukt dat het weer een belangrijke factor is van succes. "Op veel zaken zoals het weer of bepaalde ziektes in de producten hebben wij geen invloed. Wat we kunnen controleren, is de beste kwaliteit en die leveren wij ook."

Voor meer informatie:
Celtic Investments
P.O. Box 15504-00100
Nairobi - Kenya
Mobile: +254 722448 667
isabel@celticinvestments.com
www.celticinvestments.com