Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
telen met 5 uur daglicht

Finnen gaan voor 440 mmol licht

Tholen - De zon komt momenteel pas rond tien uur op in het Finse stadje Närpes en om drie uur 's middags wordt het alweer donker. Om toch jaarrond tomaten te kunnen leveren, is er een flinke bak licht nodig. Bij kwekerij Sven Sigg Ab kiezen ze daarom voor belichting met maar liefst 440 mmol. Hortilux begint volgend jaar met de installatie.

De Finse kwekerij Sven Sigg Ab wordt gerund door de broers Patrik en Tommy Sigg Ab en is de grootste tomatenkwekerij van Finland. In totaal hebben de broers ruim 6,8 hectare kas, verspreid over verschillende locaties. Ze telen tomaten en paprika's.

 

Op een deel van het areaal, zo'n 3 hectare, laten ze nu belichting installeren. Daarbij koos Patrik voor een totaaloplossing van Hortilux. "De kabels worden in januari 2017 geïnstalleerd, de lampen in juli 2017", vertelt Paul van der Valk van Hortilux. Voor Hortilux is het het eerste totaalproject in Finland.

In de kas komen ruim 7.600 lampen te hangen: de HSE NXT2 met BETA reflector. De lamp is uitgevoerd met koelribben en de reflector zorgt voor diepere indringing van het gewas. Zo kan het hoge lichtniveau, 440 mmol/m2, optimaal gebruikt worden en dat is nodig want in de kortste dagen van het jaar is er in West-Finland maar zo'n 5 uur daglicht.

Voor informatie:
Hortilux Schréder B.V.
Vlotlaan 412
2681 TV Monster
T: +31(0)174 286628
info@hortilux.com
www.hortilux.com