Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Med Hermes presenteert nieuwe tomaten



Op 24 november 2016 presenteerde Med Hermes Vegetable Seeds zijn nieuwe groene en mediterrane roze tomatenrassen. Dr. Della Corte, O&O manager voor Midden- en Noord-Italië en Dr. Antonio Micolli verkoop manager voor het Zuid-Italiaanse Puglia, leidden de technische vergadering. 



Meer dan 50 tuinders en technici woonden de technische vergadering bij. Ze toonden veel interesse voor de presentatie gehouden door Dr. Micolli over monitoring en contrast van Tuta absoluta, een schadelijk insect dat tomaten aantast.



De technische staf van Med Hermes Vegetable presenteerde het nieuwe tomaten aanbod, resistent tegen TYLCV en geschikt om groen te oogsten (tomaat sorteringen: A 57 - 67 mm, BB 67 - 82 mm en BBB 82 - 102 mm).




Osiride F1: commercieel groen ras, sortering : A 57 - 67 mm, voor aanplant tussen juni en april.




MIG 30 F1: groen ras, sortering : A 57 - 67 mm, aanplanten tussen juni en april.



MIG 32: Nieuwe Sorteringen: BB: 72-82 mm en BBB: 82-102, aanplanten tussen juni en april.



Het nieuwe aanbod van Mediterrane roze tomaten werd eveneens gepresenteerd. De feedback is positief voor de teelttechnieken en de intens fruitige smaak levert een goed alternatief voor de sorteringen A en BB van het groene tomatensegment. Alle gepresenteerde rassen zijn resistent tegen het TYLCV virus:

Rosambra F1: sortering : A 57 - 67 mm. De onrijpe tomaat is groen die roze kleurt bij afrijping. Lange houdbaarheid. Zeer smakelijk met een goede zuur zoet verhouding. Aanplanten tussen augustus en april. Past goed in een lange cyclus.



Rosantea F1: functies, zoals het ras Rosambra vanuit teelttechnisch en smaak oogpunt, geschikt voor aanplant in de lente en zomer. Verdraagt de hitte van de zomer.

Rosaflora F1: sortering : A 57 - 67 mm, tomaat met een licht roze schil en rode pulp. Het kan worden geoogst in trossen dank zijn de uniforme vruchten, en lange houdbaarheid. Aanplant tussen maart en augustus. Het is geschikt voor aanplant tijdens de hitte.


Rosaflora F1

Het nieuwe assortiment van Mediterrane roze tomaten is onderdeel van het project voor het A-merk tomatenassortiment ondersteund door de nieuwe communicatiecampagne – www.tomatocult.com - gepresenteerd op Europese markten tijdens belangrijke beurzen. Het zal ook gepresenteerd worden tijdens Fruit Logistica in Berlijn in februari 2017.



Contact:
Med Hermes Vegetable Seeds

S.P. 25 - Ragusa - Marina di Ragusa
km 5,950 (Poggio del Sole)
97100 Ragusa
Tel: (+39) 0932 669031
Fax: (+39) 0932 669161
Email: info@medhermes.net
Web: www.medhermes.net
Blog: www.tomatocult.com
Dott.ssa Celia Tardio (blog): 0932 669031 – c.tardio@medhermes.net
Dr. Della Corte (prodotti): 338 4565695 – s.dellacorte@medhermes.net