Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse tomatentelers besparen 515 miljoen liter water

Sinds 2014 heeft het 'Solís Responsable' initiatief van Nestlé geleid tot de besparing van 515 miljoen liter water in hun tomatenverwerkingsbedrijf in Miajadas (Caceres). Dit staat gelijk aan de maandelijkse consumptie van 118.000 mensen.

'Solís Responsable' is gericht op voeding, lokale teelt en milieubescherming. De in het verwerkingsbedrijf in Miajadas gebruikte tomaten zijn afkomstig uit Vega del Guadiana en de directe. Verder voldoen de bij de productie gebruikte technieken aan industriële verwerkingsregels van de regio Extremadura.

Milieu-expert Pedro Ruiz van Nestlé: "Met dit project hebben we aangetoond dat een uitgebalanceerd product met een natuurlijke smaak en zonder conserveringsmiddelen perfect verenigbaar is met milieubescherming en de ontwikkeling van de lokale landbouw. Hiertoe hebben we samengewerkt met telers die ons van tomaten voorzien, waarbij milieuvriendelijke technieken gegarandeerd worden, vooral het minimaliseren van irrigatiewaterverbruik."

Het verbruik van irrigatiewater is met 9% verminderd dankzij sensoren die het vochtgehalte in de grond en de staat van de oogst bijhouden. Daarnaast is het gebruik van meststoffen met 16% teruggedrongen, en zijn sinds 2014 13% minder gewasbeschermingsmiddelen gebruikt.

In Nestlé's verwerkingsbedrijf in Miajadas heeft de geïntegreerde tomatenproductie geleid tot 30% minder waterverbruik en 23% minder afval per geproduceerde ton.

Bron: financialfood.es

Publicatiedatum: