Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Daktuinen veroveren Canadese universiteiten

Daktuinen hebben een klik met Canadese universiteiten. De ecologische voordelen van groene daken zijn groot. In de eerste plaats voor het absorberen van overtollig regenwater zodat rioleringen tijdens zwaar weer ontzien worden. In de tweede plaats is het telen van vers voedsel voor consumptie op de campus gezond en sociaal. Hierdoor krijg je een win-win situatie.

Ryerson liep voor op urban farming. Ongeveer 10 jaar geleden is CarrotCity.org tot stand gekomen, zei Mark Gorgolewski, professor op de afdeling bouwkundige wetenschappen. "Een groep architectuurstudenten raakte geïnteresseerd in voedselproblematiek en wilde een thesis project opzetten dat de relevantie van architectuur voor urban farming, bereiding en het plezier van tafelen aanpakt."

De Urban Farm functioneert nu op een vruchtwisseling van vijf jaar. Er zijn 30 verschillende gewassen en honderden cultivars. Studenten, personeel en de omringende samenleving zorgen allemaal voor de tuin en nemen een mand voedsel voor een week mee als beloning. Enkele producten worden op de campus verkocht op een boerenmarkt. Andere worden verkocht aan de keukens op de campus. De oogst is ongeveer 3.600 kg per jaar.

De aansluiting op architectuur houdt nog steeds stand hoewel urban farming nu ook overloopt naar andere faculteiten op de school, inclusief voeding en milieuwetenschappen. De groene (duurzame) ruimten breiden zich uit: Op OCADU is er een tuinbouwkas die functioneert zonder stroom en toch midden in winter sla produceert. Trent, de universiteit van Toronto en Concordia hebben beiden tuinbouwkassen op het dak. En aan de universiteit van Saskatchewan deed zich een kans voor op het dak van de groeikamer (fytotron). De condensors werden verwijderd waardoor een open ruimte overbleef zichtbaar vanaf het wandelpad.
Publicatiedatum: