Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse tuinbouw houdt hand op de knip na Russische boycot

Tholen - De spanning tussen Turkije en Rusland mag dan inmiddels uit de lucht zijn, de gevolgen hiervan zijn dat nog zeker niet. Op tuinbouwbeurs Growtech is duidelijk te merken dat de Turkse glastuinbouw een flinke opdoffer heeft gekregen door de ongeregeldheden.





De Growtech wordt deze week georganiseerd in Antalya. Op de beurs staan diverse Turkse veredelaars en is flink wat techniek te vinden. Het evenement groeide de afgelopen jaren flink doordat de kansen voor glastuinbouw in Turkije en omliggende landen groot zijn, maar aanwezige Europese toeleveranciers vertellen dat ze sinds het Russische invoerverbod van Turkse groente nauwelijks meer zaken doen in Turkije. De lucht mag inmiddels geklaard zijn, maar Turkse telers en investeerders houden hun geld in hun zak. High tech tuinbouwprojecten worden nauwelijks gestart tot er meer zekerheid is over de exportkansen voor Turkse telers.


Turkse markt
Op de binnenlandse AGF-markt gaat prijs bovendien duidelijk boven kwaliteit. Om de kostprijs laag genoeg te houden, kiezen Turkse telers dan ook voor goedkopere oplossingen. Toch zijn er ook leveranciers van high-end systemen die met een goed gevoel van de beurs afgaan. De Growtech is immers ook een ontmoetingsplek geworden voor telers uit omliggende landen. Uit het Midden-Oosten en Aziƫ is de aanloop behoorlijk.
 



Volgende week publiceren we de fotoreportage van de beurs.
Publicatiedatum: