Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Guadex hervat productie groene asperges

Guadex hervat dit jaar de productie van groene asperges. Door samen te werken met kleine telers moet de seizoensgebondenheid van de groene asperge verder uitgebreid worden.

Guadex verwacht in februari opnieuw van start te gaan met deze bedrijfstak door het aanplanten van het gewas. Ze willen aspergetelers hebben in verschillende producerende provincies, zoals Huelva, Sevilla, Cadiz, Cordoba en Jaen, om de seizoensgebondenheid van de groene asperge verder uit te breiden. Juan Martinez, CEO, geeft aan dat het de bedoeling is om binnen 3 à 4 jaar 400 hectare in productie te hebben. Het plan is om te starten met een areaal van 100 tot 120 hectare en elk jaar te groeien met 60 tot 80 hectare. Martinez: "We zullen de volledige productie van Andalusie verwerken in onze faciliteiten."

Aan de andere kant is Guadex klaar voor het citrusseizoen. Ook hier zullen vooral de kleine telers centraal staan. Het bedrijf verhandelt 40.000 ton sinaasappelen van 1.200 hectare. Het is voornamelijk gericht op de exportmarkt. De gegevens van het bedrijf wijzen op de productie van 5.500 ton steenfruit van 200 hectare.
Publicatiedatum: