Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prijzen Innovatiefonds uitgereikt

Laatste dag TBR Venray

Tholen - Om 13.00 uur gaat de laatste dag van de Tuinbouw Relatiedagen Venray van start. Vanochtend is het symposium Anticiperen op Weersextremen gehouden.

Maandag publiceren we de fotoreportage van de beurs. Alvast een voorproefje:


Van links naar rechts: Bert Hendrikse van Enza Zaden is trots op Cherokee:"De huidige telers kiezen volgend seizoen allemaal weer voor Cherokee. Mooi toch?" Dit preiras kan overigens zowel lang als kort worden aangeboden. Daarnaast Fabio Zwirs van Zwirs Horti Projects met Erwin van Lier van HBV Coatings. Linksonder: Ranny van Raaij, Trintech. Rechtsonder het team van Voets & Donkers

Prijzen
Gisteren zijn de prijzen van het Innovatiefonds voor telers uitgereikt. Henk Pol, Stefan Even en Joep van de Bool vielen in de prijzen op het Innovatieplein van de Tuinbouw Relatiedagen.

De hoofdprijs ging naar Henk Pol met zijn werkgang ondergronds strokenploegen. Het behoud van organische stoffen en minder uitspoelen van nutriënten overtuigden de jury om deze innovatie tot winnaar uit te roepen.

De tweede winnende innovatie komt van Joep van de Bool uit Neer. Met het ontwikkelen van de zoete bataatteelt in Nederland is Joep geselecteerd door de jury. "Alle zoete bataat die in Nederland verkrijgbaar is, wordt geïmporteerd uit het buitenland. In West-Europa en Nederland is het product erg populair geworden", vertelt Joep van de Bool. "Wij hebben in 2014 op kleine schaal geëxperimenteerd met het telen van de zoete bataat in Nederland. Na dit succes hebben we onze proef in 2016 vergroot." Met de financiële stimulans wil Joep van de Bool de teelt van de zoete bataat doorontwikkelen. Hij won hiermee € 2.000,-. Ook won hij de publieksprijs van € 750,-.

Stefan Even van Boomkwekerij Even uit Sinderen won de derde prijs van € 1.000,-. Door werkgangen in de teelt van solitaire heesters en bomen te combineren wil hij de teelt verduurzamen. "Dit willen we realiseren door een zitmaaier om te bouwen tot een multifunctionele machine voor de duurzame teelt met grasbanen", aldus Stefan Even. "Deze machine moet, naast het maaien, onkruid bestrijden en kunstmest strooien. Op deze wijze worden drie werkgangen in één handeling uitgevoerd. Dit bespaart kosten en arbeid." Bij de ontwikkeling van de machine zijn Agricult BV en SaalTech betrokken.