Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grillig seizoen

Franse tomatenproductie en -prijzen gestegen

Ondanks de grillige productie zijn de tomatenvolumes en -prijzen in het seizoen 2016 gestegen. Uit gegevens van Agreste blijkt dat de Franse tomatenproductie dit jaar 620.500 ton zal bedragen, een toename van 4% ten opzichte van 2015 en 8% boven het vijfjarig gemiddelde. De situatie verschilt per regio. In het Westen van Frankrijk nam de productie met 9% toe en in het Zuidwesten met 15%. In de regio's Zuidoost en Midden daalde de productie daarentegen.

Het tomatenseizoen 2016 kende een grillig verloop. Na een goede start in het voorjaar zorgde slecht weer ervoor dat de productie pas in augustus zijn piek bereikte in plaats van in juli. De prijzen bleven stabiel dankzij de vertraagde productie en een sterke vraag in augustus vanwege het fraaie zomerweer. In oktober herstelden de prijzen zich na een daling in september en lagen 5% boven het niveau van oktober 2015.





Publicatiedatum: