Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goede binnen- en buitenlandse vraag naar Italiaanse bloemkool

De markt voor Italiaanse seizoensgroenten zoals broccoli, bloemkool en Romanesco is goed. "Tot voor een paar dagen geleden waren de prijzen zelfs nog beter. Nu er grotere volumes op de markt komen, zijn de prijzen licht gedaald," vertelt een teler.

Zowel de binnen- als buitenlandse vraag naar bloemkool is sterk. "We exporteren geregeld naar Duitsland en Scandinaviƫ en ook vanuit Oost-Europa is de vraag groot."


(Archieffoto).

Aangezien bloemkool vrijwel overal ter wereld geteeld wordt, kan de grotere vraag vanuit een aantal landen toegeschreven worden aan het feit dat er lokaal te weinig bloemkool geproduceerd wordt. In Bretagne daalde de productie dit jaar bijvoorbeeld met 20% tot 25% als gevolg van het weer en kleinere areaal.

Op de binnenlandse markt zijn de omstandigheden stabiel. "Ik heb wel gemerkt dat er vanuit de verwerkende industrie meer vraag is, waarschijnlijk omdat er te weinig buitenlands product op de markt is."

"De hoge temperaturen zorgen voor wat problemen. Het seizoen is een week eerder begonnen. We moeten afwachten of de groenten die nog geoogst moeten worden ook vroeger zijn. Als dit het geval is dan zal er tot half december wat overlap zijn en ontstaat er een gat in de aanvoer tussen eind december en begin januari." De teler benadrukt dat het nu nog toch vroeg is om hier uitspraken over te doen.
Publicatiedatum: