Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britten bespreken impact Brexit op tuinbouwsector

Een nieuw evenement georganiseerd door een centrum voor tuinbouwtechnologie in North Yorkshire zal nadrukkelijk wijzen op de kansen voor de toekomst van de Britse tuinbouw na de Brexit.

De eenmalige conferentie zal plaatsvinden op dinsdag 6 december, in het Stockbridge Technology Centre (STC) in de buurt van Cawood, Selby. Het evenement is gratis voor iedereen.

Bezoekers krijgen de kans om ideeën en oplossingen uit te wisselen om te voorkomen dat nieuwe ziektes en plagen het Verenigd Koninkrijk binnenkomen en krijgen informatie over de beschikbaarheid van gewasbeschermingsmiddelen en registratie onder de Britse wetgeving.

Het evenement is toegankelijk voor alle bedrijven en particulieren die actief zijn in de tuinbouw in het VK, zei Graham Ward OBE, algemeen directeur van het Stockbridge Technology Centre.

"Wij als organisatie denken na over de toekomst van onze sector, en we verwachten veel discussie en ideeën om hiermee aan de slag te gaan. Dit is een kans voor kwekers en anderen om te horen en te spreken over hun zorgen en wensen voor de toekomst," voegde hij eraan toe.

"De Brexit houdt in dat het Verenigd Koninkrijk invoervergunningen zal verstrekken en zijn eigen regels voor gewasbescherming zal opstellen. Wij willen mensen aanmoedigen om na te denken over het gebruik van onze grenzen om de inkomsten voor de tuinbouwsector in het Verenigd Koninkrijk te maximaliseren."

"We kijken of we nog andere evenementen houden als de Brexit onderhandelingen vorderen en nieuwe kansen zich presenteren," zei Graham.

Tickets kunnen worden geboekt op: www.eventbrite.co.uk/e/brexit-the-responsibilities-of-independence-tickets-28724898946?aff=es2.
Publicatiedatum: