Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse radicchioproductie goed maar lage prijzen

Ondanks de late start als gevolg van weersomstandigheden is het radicchioseizoen in volle gang en moeten alleen de late rassen nog geoogst worden. De productie is op zijn hoogtepunt waardoor de prijzen gekelderd zijn, met name op de binnenlandse markt. De prijzen zijn nauwelijks kostendekkend.

"De productie is in volle gang en er zijn veel producenten op de markt maar weinig kopers. De aanvoer is erg versnipperd evenals bij andere categorieƫn het geval is. De werkwijze van het Opera Consortium voor het vermarkten van peren zou als voorbeeld kunnen dienen voor andere sectoren," legt Chiara Zuccari uit, salesmanager bij Primo Mattino.


Radicchio van Primo Mattino. (Archieffoto)

"De prijzen hebben de grens bereikt maar het is nu nog te vroeg om te voorspellen wat er zal gebeuren, met name omdat de radicchioconsumptie rondom de feestdagen doorgaans stijgt. Om een herhaling van vorig jaar te voorkomen, richten telers zich op de buitenlandse markt hoewel hier certificaten voor nodig zijn. Alleen de best georganiseerde bedrijven hebben toegang tot deze markten," vervolgt Zuccari. Het bedrijf exporteert naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Denemarken, Nederland en Spanje. 

"We hopen dat de vraag aantrekt. Evenals in Italiƫ stijgt de vraag in de aanloop naar de Kerstdagen. Tot dusver is er alleen vanuit Nederland en Spanje vraag naar radicchio."
Publicatiedatum: