Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tuinbouw Relatiedagen Venray 2016

Weersextremen en supermarkt versus teler

Tuinbouw Relatiedagen Venray 2016 staat voor de deur. Het jaarlijkse centrale platform voor tuinbouwprofessionals uit Zuidoost-Nederland en de Duitse en Belgische grensgebieden vindt plaats op 29 en 30 november en 1 december. Het programma bestaat onder andere uit twee symposia: één over weersextremen met inbreng van Piet Paulusma en één over het innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt én teler.



Supermarkt versus teler
Tijdens Tuinbouw Relatiedagen Venray vinden twee symposia plaats. Op dag 2 staat het symposium over het innovatiedilemma: supermarkt versus teler of supermarkt en teler op het programma. Innovatiebehoefte vanuit supermarkten komt niet aan op teeltbedrijven. Innovaties in de teelt krijgen op hun beurt geen aandacht bij supermarkten. Toch is er in de gehele versketen energie om te komen tot innovatie. In discussiesessies met telers, een retailspecialist en onderzoekers wordt een perspectief geschetst voor ketenbrede innovaties.

Symposium met Piet Paulusma
Zuidoost-Nederland werd eind juni getroffen door hevig noodweer. Ook tuinders werden slachtoffer van dit natuurgeweld. Om tuinbouwprofessionals inzicht en kennis te geven over klimaatsveranderingen, organiseert Evenementenhal in samenwerking met ZLTO/LLTB voorafgaand aan dag 3 (1 december) het symposium 'Anticiperen op weersextremen'. Eén van Nederlands bekendste meteorologen, Piet Paulusma, trapt het programma af.



Meer focus op 'interregionaal' bezoekerspotentieel
De beursorganisatie van Tuinbouw Relatiedagen Venray wil voor editie 2016 zich nog meer focussen op 'interregionaal' bezoekerspotentieel. '"Samen met de aangrenzende regio in Noordrijn-Westfalen vormt Zuidoost-Nederland immers het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied van Europa", verklaart Adviseur Ramon Schlepers van Evenementenhal.

Exposanten en bezoekers – maar ook geïnteresseerden van over de Duitse en Belgische grens – maken gebruik van dit Nederlandse platform om specifiek hun doelgroep in deze 'interregio' te bereiken. "Van de bezoekers aan editie 2015 kwamen er zo'n 1000 uit Duitsland en 300 uit België. Een lichte stijgende lijn ten opzichte van het jaar ervoor, die we graag doortrekken", zegt Schlepers.

Info/openingstijden
Het deelnemersveld van Tuinbouw Relatiedagen Venray bestaat onder meer uit toeleveranciers in de boomkwekerij, potplanten-, snijbloemen-, glasgroenten-, vollegrondsgroenten- en fruitteelt. De beurs is op 29 en 30 november en 1 december te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Parkeren is gratis. Belangstellenden kunnen hun e-tickets registeren via: www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray.
Publicatiedatum: