Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mars wil ondervoeding tegengaan in Afrika door publicatie genenkaarten

Een onderzoeksgroep, die mede is opgericht door snoepgoedproducent Mars, gaat genetische kaarten publiceren van vijf traditionele Afrikaanse gewassen als onderdeel van een ambitieus project dat volgens eigen zeggen zou kunnen helpen een einde te maken aan ondervoeding op het continent.

Het project past moderne biotechnologie toe op Afrikaanse 'Orphan crops' inclusief vingergerst en de 'superfood' moringa met als doel het kweken van nieuwe, meer productieve soorten die beter tegen ziekte en droogte bestand zijn. Het is een van de vele nieuwe initiatieven om verbeterde gewassen te ontwikkelen die al generaties lang door kleinschalige telers worden geteeld maar lang door internationale onderzoekers en de sector zijn verwaarloosd door de wereldwijde gerichtheid op stapelproducten als tarwe en maïs. De onderzoekers zeggen dat ze de genoomsequenties van de gewassen gratis online zullen publiceren. Ook worden honderden Afrikaanse veredelaars opgeleid om de gegevens te gebruiken.

Tijdens de VN gesprekken over voedsel in Rome vorige maand zei Howard-Yana Shapiro, hoofd van de afdeling landbouw van Mars, één van de grootste voedselbedrijven ter wereld met een omzet in 2015 van $33 miljard (£26.5 mld), dat het project de voeding van een heel continent aanzienlijk zal verbeteren."
Publicatiedatum: