Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Metro ondertekent verklaring over het klimaatbeschermingsplan 2050

De Duitse retailer Metro heeft samen met veertig andere bedrijven en belangenverenigingen uit de industrie en handel de bedrijfsverklaring het ontwerp van het klimaatbeschermingsplan 2050 voor Duitsland ondertekend. Daarmee steunt de Metro Group niet alleen het streven naar meer energie-efficiëntie in Duitsland, maar zet zij ook haar eigen engagement voor klimaatbescherming consequent voort. Met het eind vorig jaar gestelde klimaatbeschermingsdoel voor 2030 wil de Metro Group door energie-efficiëntiemaatregelen zoals het gebruik van natuurlijke koelmiddelen en de eigen productie van duurzame energie, wereldwijd op elke vierkante meter verkoopoppervlak 50 procent kooldioxide besparen ten opzichte van 2011.

Het klimaatbeschermingsplan moet bedrijven een basis geven om met duurzame innovaties internationaal vooraanstaand te zijn en de economische kansen van klimaatbescherming hierdoor optimaal te kunnen benutten. Metro verklaart samen met de ondersteuners en medeondertekenaars van de verklaring dat bedrijven planzekerheid nodig hebben om voorop te kunnen lopen op het gebied van klimaatbescherming en de omvorming van het energiesysteem. Daarom is het belangrijk dat het klimaatbeschermingsplan zich met een eenduidige klimaatdoelstelling richt op een reductie van broeikasgassen tot 2050 van 80 tot 95 procent. Bovendien zouden er sectordoelen voor 2030 bepaald moeten worden om de ontwikkeling van concretere plannen ter decarbonisering en nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk te maken. Daarnaast staat in de verklaring dat het klimaatbeschermingsplan de weg moet wijzen naar duidelijk meer energie-efficiëntie en een snelle overstap op 100 procent duurzame energie.
Publicatiedatum: