Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fotoreportage Insperience Day

Eigen onderzoekslocatie voor Horticoop

Tholen - Horticoop gaat op 1700 m2 onderzoek voor partners uitvoeren. Dat gaan ze doen in samenwerking met onderzoeksbedrijf Cultus Agro Advies. "We zijn dit jaar al gestart met onderzoek in rozen en zien het belang van voorlopende kennis en samenwerking", vertelde Dirand van Wijk van Cultus gisteren op de Horticoop Insperience Day.



De Horticoop Insperience Day werd gisteren voor het eerst georganiseerd. Voor zo'n 150 bezoekende Horticoop-leden begon de dag in het PEC-stadion in Zwolle met een ledenvergadering en vervolgens diverse bezoeken in de regio. In de middag waren leden en niet-leden welkom bij Kwekerij Baas in Ens. Na een inleidend woord over deze kwekerij (morgen meer hierover) maakte Dirand van Wijk van onderzoeksbureau Cultus meer bekend over de onderzoekslocatie die het bedrijf samen met Horticoop aan het opzetten is.



Het belang van onderzoek werd ons zes jaar geleden duidelijk", vertelde Van Wijk. "Door samen te werken kunnen we voorop lopen in kennis en daarmee onze partners en klanten faciliteren." Dit jaar is er al onderzoek in roos gedaan, naar onder andere trips en meeldauw. Volgend jaar wordt er een onderzoeksfaciliteit van 1700 m2 ingericht waar ze voor partners onderzoek uit kunnen voeren. Het onderzoek geschiedt volgens richtlijnen van Good Experimental Practice. "We doen dus niet alleen deugdelijk onderzoek, maar worden daar ook op gecontroleerd", besloot Van Wijk.

De dag werd vervolgd met een Meet&Green. Daar presenteerden ca. veertig toeleveranciers zich en bezochten kwekers workshops, demonstraties en lezingen over techniek, gewasbescherming, bemesting en waterbehandeling. Trendwatcher Richard van Hooijdonk besloot de bijeenkomst met een toekomst toespraak over de tuinbouw.

Bekijk de fotoreportage hier.