Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal Pride gaat voor nieuwe SON-T lamp

Glastuinbedrijf Royal Pride uit Middenmeer is ervan overtuigd. "Deze nieuwe ontwikkeling op het gebied van traditionele belichting biedt nieuwe kansen", aldus tomatenteler Frank van Kleef. Het bedrijf koos onlangs voor de nieuwe 1000 watt natrium (SON-T) lampen van Aruna Lighting. De remplace van 9.000 lampen op het bedrijf in Middenmeer vindt al vanaf deze maand plaats. Van Kleef geeft aan: "We zijn 3 jaar geleden gestart met testen van deze lampen en de kwaliteit en de levensduur is naar onze mening nu ruim voldoende bewezen. De lampen presteren beter dan wat we gewend zijn en zijn bovendien flink voordeliger."



Aruna Lighting uit Breda is leverancier van de bollen. De ondernemers achter Aruna Lighting, Jeroen van Velzen en Tim Cremer, zagen 3 jaar geleden de mogelijkheid om bestaande businessmodellen in traditionele verlichting uit te dagen. Van Velzen: "Deze ontwikkeling past helemaal in de huidige tijd waarin nieuwe spelers, zoals Uber of AirBnB, om voortdurend bestaande grenzen verleggen." Door slimme samenwerking in de keten en door scherpe innovatie, met experts die vele jaren ervaring in de ontwikkeling en productie van natriumlampen meebrengen, heeft Aruna Lighting een natriumlamp ontwikkeld die niet alleen beter presteert, maar tevens een stuk voordeliger is. Van Velzen: "Met onze nieuw ontwikkelde Aruna Active Antenne Technology blijft het ontsteekgedrag van de lamp ook over langere levensduur gegarandeerd, terwijl de PAR-opbrengst hoog blijft."

Beide ondernemers zijn niet nieuw in de tuinbouw. "Al in 2007 introduceerden Tim en ik de eerste LED verlichting in de tuinbouw", vertelt van Velzen. "LEDs bieden ongekende mogelijkheden voor de tuinbouw, maar er is nog altijd veel te leren. In die jaren leerden we ook dat de traditionele hogedruk natriumverlichting altijd een belangrijk onderdeel van de belichting zal blijven." Van Velzen doelt daarmee op de warmtestraling van natriumlampen, die zorgen voor een gunstig klimaat in de kas. "Hybride belichting van LED en SON-T zal ongetwijfeld zijn opgang maken in de tuinbouw, maar vandaag hebben we 46.000 SON-T lampen hangen en die moeten nu eenmaal af en toe vervangen worden, dus zijn wij heel blij met deze kwalitatief betere en bovendien voordeliger lamp van Aruna," besluit van Kleef.

Voor meer informatie:
Aruna Lighting
Korte Huifakkerstraat 4A
4815 PS Breda
T. +31 76 56 23 767
info@arunalighting.com
www.arunalighting.com
Publicatiedatum: