Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nouveau riche geven boost aan kassenbouw in India

Een groeiende middenklasse en groep superrijke Indiërs leggen in heel India de basis voor de groei van veilige voedselproductie met hydrocultuur.

Australische kasadviseur Graeme Smith werkt samen met kasteler Delish Veggies om meer telers en ondernemers bewust te maken van het enorme potentieel voor de substraatteelt in India. Ze organiseren van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart 2017 een 5-daagse training kasmanagement in Pune.

Volgens Graeme zijn veel mensen zich niet bewust van de mogelijkheden voor kassen in India. "Toen we speciale presentaties gaven voor bankiers en investeerders om de vragen en uitdagingen van de kasteelt te bespreken, begrepen ze wat je met een kas kunt bereiken. Wat rendement betreft denken ze echter vaak niet dat het zin heeft, omdat de groentenprijs op de markt te laag is. Velen van hen zien nog niet dat er ruimte is voor een betere kwaliteit veilig geteelde groenten om de groeiende nichemarkt te bedienen."

De groep Indiërs, die zich een beter product kan veroorloven, vertegenwoordigt slechts één procent van de bevolking van India, maar staat nog steeds voor minstens 13 miljoen mensen. "Deze groeiende middenklasse en groep superrijken zijn in toenemende mate op zoek naar veiliger en voedzamer voedsel. Het is een opkomende markt waarin mensen geld willen besteden aan betere kwaliteit voeding, die ze nauwelijks op de lokale markten kunnen vinden."

Om deze reden verschijnen er meer kastelers om veilig geteelde kwaliteitsgroenten te bieden. Als voorbeeld noemt Graeme Simply Fresh, een teeltbedrijf in Hyderabad, dat vorig jaar begon. Ze telen diverse hydrocultuurgewassen: van gember en bladgroenten tot Aziatische groenten, tomaten, paprika's en komkommers. "Ze verkopen hun producten tegen goede prijzen aan een hoger marktsegment en zijn zelfs op zoek naar exportmogelijkheden."


Simply Fresh in Hyderabad

Een ander goed voorbeeld is Delish Veggies, dat door Uday Mathapati wordt beheerd. Deze Indiase ondernemer heeft ook in kastechnologie geïnvesteerd en verkoopt zijn producten rechtstreeks aan een aantal restaurants, hotels en chef-koks. Uday zal ook aan de cursus deelnemen en zijn ervaring met de kasteelt in India delen.


De kassen van Delish Veggies in Pune

Graeme denkt dat India een belangrijke groeimarkt zal worden voor tuinbouwontwikkeling. "Je ziet hier en daar nieuwe bedrijven verschijnen, maar het land heeft nog een lange weg te gaan. Aan de andere kant heeft India de mogelijkheid een snelle inhaalslag te plegen. Daarom zou deze nieuwe sector snel kunnen groeien, ook dankzij de steun van alle regeringen en regio's die het nieuwe tijdperk met subsidies en programma's ondersteunen."

De cursus is gericht op het kunnen begrijpen van de theoretische en praktische elementen van moderne, commerciële teelttechnieken en systemen. De cursus is bestemd voor vrijetijds- en commerciële telers, toeleveranciers, adviseurs, onderzoekers en investeerders, en zal in Pune wordt gehouden van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart 2017.

Klik hier voor de cursusflyer met contactgegevens. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Uday Mathapathi van Delish Veggies. Uday is bereikbaar op +91 9130098714 of per email: udaymathapati@yahoo.com. Of bezoek www.delishveggies.com voor meer informatie.
Publicatiedatum: