Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energiebesparing onmogelijk door dalende prijzen?

De energieprijzen zijn aan het dalen. Leveranciers hebben de elektriciteitsprijzen deze zomer weer flink verlaagd en ook de gasprijs en olieprijs zijn heel laag. Energy Matters verwacht dat deze lage prijzen in ieder geval nog een paar jaar aanhouden. Door de dalende trend in de energieprijzen kunt u zich afvragen of u nog wel kunt investeren in energiebesparing.

Energy Matters verwacht dat de trend binnenkort weer gekeerd zal worden. Dit heeft vooral te maken met de miljardensubsidies die nu naar duurzame energieprojecten gaan. Deze worden bekostigt uit de opslag duurzame energie (ODE). Deze relatief nieuwe belasting maakt nu nog maar een klein deel uit van de energierekening, maar moet fors gaan groeien om de uitgaven voor o.a. windparken op zee te kunnen dekken. In onderstaande grafiek is de verwachting van Energy Matters weergegeven waarbij rekening is gehouden met de ontwikkeling in commodityprijzen, energiebelasting, ODE en BTW.


Historie en prognose energieprijzen consumenten Energy Matters

De elektriciteitsprijs voor kleinverbruikers neemt hierdoor weer toe tot 25 cent/kWh. De gasprijs kan zomaar stijgen tot boven de 80 cent/kuub. De energiemarkt is zeer dynamisch en duidelijk is wel dat een visie op de prijsontwikkeling steeds belangrijker wordt bij het valideren van een business case. Ook om rekening te houden met mogelijke tegenslagen, zoals het wegvallen van de saldering of juist kansen zoals met hybride warmtepompen.

Voor meer informatie:
Energy Matters
T +31 (0)30 691 1844
F +31 (0)30 691 1765
info@energymatters.nl
www.energymatters.nl
Publicatiedatum: