Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tom Bulpitt, Intercrop

“Voor het eerst buitenmeloenen in Engeland”

Zou het mogelijk zou zijn om in Engeland meloenen te telen in de vollegrond? Tom Bulpitt, van bladgewassenteler Intercrop in het Engelse Kent, testte dit samen met Rijk Zwaan. De proef was een succes. Zo kan Intercrop als eerste iets leveren wat er nog niet was op de Engelse markt. "Rijk Zwaan houdt ons op de hoogte van de laatste innovaties en vraagt ons regelmatig om een ras te testen. Dat is prettig, zo kunnen we onze klanten als eerste iets nieuws aanbieden. Zo'n test is een goed promotie-instrument voor ons."



Ervaring
"Samen met Rijk Zwaan zetten we een proef op met Naciol RZ en Grappelli RZ. Er is nog geen ervaring met de buitenteelt van meloenen in Engeland. Rijk Zwaan hielp ons onder meer met het bepalen van de beste plant- en oogstdatum."



Engelse meloenen
"De vraag naar producten van Engelse origine neemt al tien jaar hand over hand toe. Maar zo'n product moet wel betaalbaar blijven. Tot nu toe was er geen goed meloenras voor de buitenteelt in Engeland en meloenen in kassen produceren is veel duurder. De resultaten van de test verrasten iedereen. De opbrengst en de smaak waren heel goed. Onze klanten waren aan het begin van de teelt wel wat sceptisch. Maar de retail reageerde blij verrast op de zoete smaak én op het feit dat er nu buitenmeloenen uit Engeland kunnen komen. We gaan hier zeker mee door."



www.rijkzwaan.com/nl/oplossingen

Publicatiedatum: