Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regionalwert AG Freiburg gaat strategisch partnerschap aan

Regionalwert AG Freiburg gaat met de twee regionale natuurvoedingshandelaren 'Rinklin Naturkost' in Eichstetten en 'Bodan Großhandel für Naturkost' in Überlingen een strategisch partnerschap ter marktontwikkeling aan.



Op de algemene vergadering van Regionalwert AG Freiburg maakten directeuren Harald Rinklin en Dieter Hallerbach het project bekend en legden zij de plannen voor de op te richten firma 'Regionalwert Gesellschaft für Marktentwicklung' aan de aandeelhouders uit.

Met de nieuwe firma streeft men het doel na om de lokale biologische handel duurzaam te versterken en crisisbestendig vorm te geven voor de toekomst. De firma zal op aanvraag als competent vakadviseur voor bedrijven in de bio-vakhandel ter beschikking staan en ondersteunend optreden bij de ontwikkeling, oprichting en financiering van deze bedrijven. Daarnaast heeft de firma de mogelijkheid om indien nodig tijdelijk actief deel te nemen aan de bedrijfsvoering.

De twee handelsbedrijven Rinklin Naturkost en Bodan Großhandel für Naturkost zullen beiden een aandeel van 24,5% aan de nieuwe firma hebben. Het aandeel van Regionalwert AG bedraagt 51%. De bedrijfsleiding zal aanvankelijk bestaan uit het bestuur van Regionalwert AG met Inge-Lore Andres, Rolf Steiner en Christian Hiß. De firma wordt gevestigd in Emmendingen en zal actief zijn in heel Baden-Württemberg.


Vlnr: Dieter Hallerbach, Rolf Steiner, Inge Andres, Christian Hiß, Harald Rinklin

Zowel Dieter Hallerbach en Sascha Damaschun, directeuren van Bodan Großhandel für Naturkost, alsook Harald en Wilhelm Rinklin, directeuren vanRinklin Naturkost, zien groot potentieel in de gezamenlijke firma. Dit geeft hen naast hun kernactiviteit, de betrouwbare belevering van de bio-vakhandel, de mogelijkheid om de ondersteuning, advisering, financiering en bevordering van de bio-handel te bundelen en efficiënt verder te ontwikkelen.

Voor Regionalwert AG Freiburg betekent de actieve samenwerking met de groothandel voor natuurvoeding een grote stap in de richting van coöperatieve economie. Niet tegen elkaar maar met elkaar in het voordeel van alle betrokkenen, zo luidt het devies. Want alleen zo kan het lukken om de oorspronkelijke impulsen van de bio-pioniersgeneratie door middel van samenwerking verder te ontwikkelen voor de toekomst.
Publicatiedatum: