Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dalende prijzen

Telers Almeria oogsten courgette en komkommer voortijdig

Een aantal telers in de provincie van Almeria hebben hun plantschema's aangepast, zo vermeldt Francisco Vargas, directeur van Asaja. "De recente daling in de prijzen voor producten als courgettes en komkommers en het feit dat deze niet zal stijgen voor eind september maakt dat telers hun plannen voor het seizoen herzien. De gewassen zijn eruit gehaald.

"Na de laatste oogst kozen de telers ervoor om opnieuw aan te planten zodat men pas weer zal gaan oogsten na de eerste bulk," verklaarde de directeur van Asaja. Vorig jaar hadden de telers in deze periode veel beter eprijzen, herinnerde de directeur zich, zelfs voor komkommers. In de laatste week van september en begin oktober kwamen de prijzen boven de euro per kilo uit," waardoor de telers werden gecompenseerd voor de prijzen van de weken ervoor.

Volgens de gegevens van de agrarische vakbonden liggen dit jaar de prijzen ver onder de productiekosten van zowel de komkommer als de courgette. " In de laatste week is de prijs van komkommer met 46% gedaald onder de 15 cent per kilo. Dat wil zeggen dat de verkoop zelfs onder de vastgestelde referentieprijs valt voor gratis distributie. De situatie voor courgette is vergelijkbaar met prijzen rond de 10 cent per kilo.

Bron: ideal.es
Publicatiedatum: