Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Naturipe Berry Growers investeert in oogstrobot

In navolging van andere aardbeientelers gaat ook het Amerikaanse Naturipe Berry Growers investeren in de technologische landbouwoplossingen van CROO Robotics. Naturipe is één van de grootste aardbeienproducenten in Noord-Amerika. Met inbegrip van Naturipe heeft inmiddels 20% van de Amerikaanse aardbeiensector geïnvesteerd in Harvest CROO Robotics.


Railsysteem op een veld in Californië in de zomer van 2015

"Het gebrek aan arbeidskrachten voor het plukken van aardbeien is een groot probleem binnen onze sector," Legt Rich Amirsehhi uit, directeur van Naturipe Berry Growers. "De Harvest CROO Robotics tecnologie voor het oogsten van aardbeien lijkt een veelbelovende oplossing voor dit probleem te zijn."

Harvest CROO Robotics werkt voortdurend aan het ontwikkelen en testen van de nieuwste agrarische robottechnologieën. Het bedrijf zal zijn nieuwste prototype testen tijdens het aardbeienseizoen in Florida, dat in november start. De oogstsnelheid is verbeterd en er is een autonoom mobiel platform ontwikkeld waarmee de robotplukkers over het veld bewogen worden. Na de pluk worden de aardbeien naar het platform overgebracht waar zij na controle verpakt worden in consumenteneenheden door delta robots. De verdere ontwikkeling van de verpakkingsrobots, die voor volgend jaar gepland staat, zal een volgende belangrijke mijlpaal betekenen in de technologische vooruitgang van Harvest CROO Robotics. 


"Dit seizoen zullen we een belangrijke stap voorwaarts maken met de technologie," vertelt Bob Pitzer van Harvest CROO. "In maart behaalden we een commerciële pluksnelheid van 8 seconden per plant. Door de toepassing van ingebouwde processors en een gestroomlijnd plukhoofd verwachten we deze pluksnelheid met gemak te halveren."

"Naturipe Berry Growers beschouwt de samenwerking als een belangrijke stap om de duurzaamheid van de Amerikaanse aardbeiensector te waarborgen, waarbij onze telers als eersten gebruik kunnen maken van deze technologie," vertelt Amirsehhi.

Harvest CROO werft momenteel fondsen voor de ontwikkeling van nieuwe prototypes. Voor meer informatie over Harvest CROO en de investeringsmogelijkheden, neem contact op met info@harvestcroo.com.
Publicatiedatum: