Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4 & 10 oktober: Masterclass Microbiologie

Hoe beheersen micro-organismen imagoschade kan voorkomen

De Cursus Masterclass Microbiologie door N&S Quality, Groen Agro Control en Inholland georganiseerd. De cursus gaat in op een drietal vraagstukken. Hoe kwaliteitsmanagers hun product met de juiste kwaliteit afleveren bij hun klanten, hoe negatieve publiciteit voorkomen kan worden en hoe imagoschade kan worden voorkomen door bijvoorbeeld een recall van een product.

Om die kennis te verbeteren, is de Cursus Masterclass Microbiologie ontwikkeld. Om deze opleiding te volgen, worden deelnemers verondersteld basiskennis te hebben over microbiologie. De cursus geeft een verdieping op het gebied van micro-organismen. De theorie en het practicum zijn gericht op situaties die in bedrijven voor kunnen komen. De microbiologische kwaliteit van grondstof tot eindproduct beter te beheersen en de processen beter onder controle te houden. Immers in de huidige tijd is voedselveiligheid belangrijk voor afnemers, voor de consument én voor het imago van het bedrijf.

Doelgroep
De Masterclass Microbiologie is bestemd voor branches met versproducten, zowel vanuit de handel als vanuit de verwerkende industrie en voor retailers. Dat kunnen eveneens individuen zijn die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie: controlerende instanties, adviserende bedrijven, grootkeukens, cateringbedrijven, supermarkten en aanverwante bedrijven en kwaliteitsmanagers.

Inhoud
De Masterclass is opgesplitst in 2 delen. Het eerste deel (A) geeft met name achtergrondinformatie over relevante (groepen van) micro-organismes. In dit deel van de Masterclass krijgt men informatie die bruikbaar is voor het opstellen van een gevareninventarisatie, risicoanalyse en een analyseplan. Daarvoor gaat men in het laboratorium aan de slag. In het tweede deel (B) ligt de focus op preventie van incidenten en de interpretatie van analyseresultaten. In de eindopdracht komen zowel aspecten van deel A en B aan de orde. Tijdens de Cursus Masterclass Microbiologie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Masterclass onderdeel A
  • Opfrissen basiskennis microbiologie;
  • Vóórkomen van micro-organismen in product, grondstof en proceswater;
  • Wetgeving en bovenwettelijke eisen;
  • Gevareninventarisatie (Grondstoffen, processen, omgevingsfactoren en ketengerelateerde factoren;
  • Monstername;
  • Analyse;
Masterclass onderdeel B
  • Preventie;
  • Interpretatie analyseresultaten


Beschikbare data
Dinsdag 4 oktober: 09.00 uur - 17.00 uur; dag 1 (Delfgauw)
Dinsdag 11 oktober: 09.00 uur - 17.00 uur; dag 2 (Delfgauw)

Resultaat
Met deze Masterclass leert men om te gaan met microbiologie en toe te passen in de dagelijkse praktijk van uw bedrijf. Zodoende leert men de voedselveiligheid vanuit microbiologisch perspectief in de organisatie optimaal te beheersen. Met de juiste interpretatie van een analyseresultaat is het mogelijk de juiste acties uit te zetten. Zoals een recall op het juiste moment starten, schoonmaakplan aanpassen op basis van analyseresultaten of monstername optimaliseren.

Voor meer informatie:
N&S Quality Consultants B.V.
Hogeweg 129
5301 LL Zaltbommel
T: +31 (0)418 575859
F: +31 (0)418 575855
office@ns-quality.nl
www.ns-quality.nl
Publicatiedatum: