Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Tomatina dit jaar veiligste ooit

Er is veel veranderd sinds Susi, inwoner van het Spaanse Buñol, aan haar eerste Tomatina meedeed. Dat was in 1976 toen ze nog maar 9 jaar oud was. "Er waren toen nog niet zo veel mensen en het idee was toen om in het wit gekleed te gaan en met een compleet rood shirt te eindigen." 

Het evenement, dat is ontstaan vanuit een tomatengevecht op de laatste woensdag van augustus in 1945, was toen nog maar in haar derde decennium. Ze wisten niet dat dit het begin was van een werkelijke Toren van Babel, die jaarlijks duizenden mensen samenbrengt in de gemeente van Buñol. Veel verschillende nationaliteiten bezochten het festival waaronder Britten, Amerikanen, Fransen, Japanners, Canadezen, Italianen, Australiërs, Indiërs, Turken en zelfs Saudi. Terwijl het stadsbestuur dit jaar aankondigde dat 5.000 van de 22.000 bezoekers Spanjaarden waren "in vergelijking met 2.000 vorig jaar", had het nog steeds een erg internationale sfeer. 

Nishit, Sushant, Bhavin en Jubin, vier jonge Indiase vrienden die vanaf verschillende plekken naar Buñol waren afgereisd: "We zijn hier door een Hollywood film. Dit is een onvergetelijke ervaring."Om ervoor te zorgen dat er geen ongeregeldheden waren die toeristen zouden kunnen afschrikken, deden instanties hun best om dit de veiligste Tomatina ooit te maken. Er waren in totaal 600 medewerkers aanwezig van bewaking: lokale en regionale politie, beveiliging en gezondheidsservices. Dit was 10% meer dan vorig jaar. Om 11 uur werd de start van het evenement aangekondigd. Zeven vrachtwagens met in totaal 160.000 kilo tomaten kwamen te straten in gereden. De rode kleur en zure geur van tomaten nam het stadje over. 
Publicatiedatum: