Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leo, Cees en Danielle Visser, Visser Asian Crop:

"We zetten onze Aziatische groenten bij toko's in heel Europa voor de deur af"



Tholen - Hoewel productnamen als Am choi, ong choi, hing choi, en poi choi bij veel mensen nog de wenkbrauwen doen fronsen, gaat ook een steeds groter gedeelte van het Nederlandse publiek aan de Aziatische groenten. "Mensen gaan op vakantie en willen het hier ook proberen", vertelt Leo Visser, die samen met zoon Cees en dochter Danielle het bedrijf Visser Asian Crop in het Limburgse Velden runt.


Cees en Danielle bij de nieuwe flowpacker

Cees is al enkele jaren binnen het bedrijf actief en Danielle heeft vorig jaar haar intrede in het familiebedrijf gedaan. Een andere ontwikkeling is dat het teelt- en handelsbedrijf heeft geïnvesteerd in een flowpackmachine om de Aziatische groenten verpakt aan te bieden, veelal in mixverpakking als bijvoorbeeld wokgroentenpakket. "De Shanghai Pak Choi is al jarenlang ons grootste product, maar ook de mini-variant is erg populair. Onze klantenkring is heel divers, van Aziatische supermarkten en toko's door heel Europa tot de Nederlandse groothandel- en exporteurs", vertelt Cees.



De toko's vormen nog altijd de belangrijkste doelgroep al zijn die volgens de tuinder ook behoorlijk ontwikkeld. "De toko's zijn een soort supermarkt aan het worden. Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn onze belangrijkste afzetmarkten. Daarmee vormen we geen concurrentie voor de binnenlandse exporteurs die we voorzien, omdat die eigenlijk nooit de toko's zelf beleveren. Toko's zijn bijvoorbeeld vaak niet te verzekeren", vertelt Cees. "De grootste groei zit noordelijk en ook in Duitsland zijn we de laatste jaren fors uitgebreid. Onze kracht is dat we werken met een transporteur die het hele pakket voor de deur van de toko's wegzet."



"Naast onze eigen geteelde Aziatische groenten hebben we ook een groot aanbod exoten. Deze importeren we niet zelf, maar betrekken we van gespecialiseerde importeurs. Dat zijn echt service-artikelen voor onze klanten", vertelt Cees. "Wel werken we samen met een Spaanse coöperatie, die ons in de winter voorziet van Aziatische groenten. We zijn hiertoe genoodzaakt omdat we in de winter zelf niet de gevraagde hoeveelheden kunnen produceren. We hebben met deze coöperatie goede afspraken gemaakt, zodat ze onze gewenste kwaliteit kunnen garanderen."



HelloFresh
Onlangs kwamen er bij Visser Asian Crop 180 mensen eten op uitnodiging van klant HelloFresh. "We hebben toen een prachtige dag gehad. Een kok was buiten gerechten aan het maken met onze Aziatische groenten en tussen elke gang gingen we de kassen in. Twee weken later zaten onze groenten in de Hellofresh-box en toen hebben we die week toch maar liefst 12.000 kilo geleverd. Vervolgens zie je de weken erna dat de interesse gewekt is", vertelt Danielle.


Danielle

Of er de komende tijd nog nieuwe 'choi's' op de assortimentslijst staan, is de vraag. "We proberen altijd teelten uit en pionieren wat af. Soms heb je dan een voltreffer, maar een andere keer loopt het op niets uit. Zo hadden we het afgelopen jaar wat planten met kleine pepertjes. De vraag was er zeker, maar het plukken duurde een eeuwigheid", lacht Leo. "Op internet is er veel te vinden en er valt nog genoeg uit te proberen."



De Vissers noemen zich geen handelaar, maar tuinders met eigen afzet. Ze zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. "De afzet van Aziatische groenten blijft alleen maar stijgen. Uitdaging voor de komende jaren is om de mogelijkheden die er zijn met Aziatische groenten nog beter voor het voetlicht te krijgen. De toepassingen zijn namelijk oneindig. En dankzij onze flowpacker kunnen we ze leveren in de mixverpakkingen die de klant wenst."


Cees, Leo en Danielle

Voor meer informatie:
Cees Visser
Asian Crop BV
Ebberstraat 12
5941 NN Velden
tel: 0031-612800218
cees@asiancrop.nl
www.asiancrop.nl