Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van der Mey - Barendrecht:

"Verkoop suikermais naar grote hoogten door BBQ-weer"

Tholen - Al enkele jaren heeft Van der Mey-Barendrecht eigen teelt van suikermais in Duitsland. "Het mooiste is om veel mais te hebben in de zomervakantie, maar de mais is dit jaar erg langzaam gegroeid, waardoor de grote hausse nu na de meeste vakanties op de markt kwam. Gelukkig hadden we afgelopen week enorm goed barbecue-weer en ook voor deze week zijn de vooruitzichten goed, dus dat heeft de verkoop naar enorme hoogten gejaagd", vertelt Angélique van der Mey.



"Er is veel meer mais verkocht dan andere jaren, maar dat kan ook met de hagelschade te maken hebben waarmee telers in Brabant en Limburg te kampen hebben gehad. Dat kunnen we niet goed inschatten", vervolgt Angélique. Van der Mey verwacht de komende weken het maisseizoen tevreden af te sluiten. "De kwaliteit was dit jaar beter dan ooit. En als de vraag goed is, stijgen wij niet in prijs, maar gaan we meer verkopen. Aan het eind van de rit verdwijnt er namelijk traditioneel veel mais naar de industrie, maar dan haal je net je kosten eruit. Daarom gaan we liever op volle kracht door als de verse markt goed draait."

Voor meer informatie:
Van der Mey Barendrecht
Tel: 0180 - 649 649
prijslijsten@kmey.nl
www.kmey.nl
www.agf-online.nl