Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Slaprijzen waren stevig"

Tholen - "De groentenexport loopt rustig momenteel. Veel mensen zijn waarschijnlijk nog in vakantiestemming", is één van de redenen volgens Stefaan Dobbels van Gerdo. "Daarnaast ligt de eigen productie in verschillende landen nog vrij hoog, dus is er weinig ruimte voor buitenlands product. Er gaat wel wat weg, maar het is allemaal erg kalmpjes."



Stevige prijzen
De slaprijzen liggen hoog momenteel. "Vooral vorige week waren ze vrij stevig. We spreken dan over 35 tot 40 cent. Deze ochtend is het alweer gaan dalen naar 25 cent. Ook de preiprijzen zijn prima op het moment. Nu wordt er tussen de 55 en 65 cent gegeven. Toch is dat vrij normaal voor de tijd van het jaar. Vorige week was de prijs wat hoger, zo rond de 80 cent. Er was toen minder aanbod en naar verwachting gaat het volume van prei de komende weken weer toenemen."

Hij verwacht dat de vraag wel weer zal aantrekken. "Traditioneel gezien zal er tegen september meer vraag zijn. De handel naar Frankrijk zal hopelijk meer op gang komen. Nu worden veel van hun eigen producten verkocht tegen lage prijzen en wordt er weinig geïmporteerd." Gerdo NV is 40 jaar actief in het verhandelen van Belgische groenten en fruit. Het bedrijf exporteert dagelijks een ruim assortiment van eigen bodem naar diverse groothandelaren en supermarkten.

Voor meer informatie:
Stefaan Dobbels
Gerdo NV
Meulebeke - België
Tieltstraat 209
+32 (0) 51 40 11 70
+32 (0) 51 40 46 76
info@gerdo.be
www.gerdo.be