Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monsanto wil groentenzaden telen in Arizona

Monsanto brengt een klein deel van zijn zaadbedrijf naar de provincie Pima in Arizona. Volgens Christi Dixon, woordvoerster van Monsanto, zal het bedrijf later dit jaar starten met de bouw van een of meerdere kassen voor de teelt van mais en soja op 3 hectare in de provincie Pima. Monsanto zal er werken met enkele genetisch gemodificeerde gewassen. Maar er zal ook gewerkt worden met genetica en biotechnologie volgens Dixon.

Locatie
Dit nieuws over de plannen van Monsanto in Arizona werd woensdag bekend via een persbericht. Dixon zal vrijdag meer informatie prijsgeven. Monsanto's plannen voor de bouw van een of meerdere tuinbouwkassen in de provincie Pima, Arizona zijn algemeen bekend binnen de lokale agrarische gemeenschap. Volgens enkele telers is Monsanto in gesprek met landeigenaren in Arizona over een mogelijke verkoop voor de operatie.

Beschermde teelt

Met behulp van nieuwe geautomatiseerde kassen, met robots die water geven en de gewassen anderszins onderhouden, hoopt het bedrijf de risico's beter te beheersen: "Zoals insecten, ziektes en weervariabelen - die we anders tegen zouden komen in het open veld, " meldt Dixon in een e-mail. De beschermde teelt zal de genetische vooruitgang versnellen voor zowel maïs als sojabonen.

Monsanto's erfgoed
Monsanto is 's werelds grootste fabrikant van genetisch gemodificeerde zaden voor groenten, fruit, katoen, maïs en oliezaden. Het noemt zichzelf "een duurzaam landbouwbedrijf" dat producten levert ter ondersteuning van de telers over de hele wereld.
Het is ook wel een van de meest gehate bedrijven ter wereld vanwege zijn werk met GGO-zaden en gewassen, de productie van het meest gebruikte herbicide Roundup en de productie van giftige chemicaliën, zoals PCB's in het verleden."

Lees meer op tucson.com
Publicatiedatum: