Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"IJsbergsla Times houdt zich uitstekend ondanks weersomstandigheden"

Hubert Visser uit De Heen teelt nu voor het derde seizoen IJsbergsla Times met grote tevredenheid. "De weersomstandigheden hebben het ons dit seizoen het niet gemakkelijk gemaakt. De jonge slaplanten hebben bakken met regen te verwerken gekregen en nu is het juist weer heel droog en warm. Maar Times lijkt weinig last te hebben van uitzonderlijke weersomstandigheden als hittestress en regenoverlast en blijft stabiel presteren.

Het gevolg hiervan is dat ik in de afgelopen drie jaar nog nooit problemen heb gehad met de inwendige kwaliteit van de krop. Daar waar andere rassen oneffenheden gaan vertonen, houdt Times zich uitstekend. Verder oogst ze goed en vertoont ze tot een bepaalde oogstrijpheid een mooie losse en gelaagde structuur die prima is voor de snij- en verwerkingsindustrie. Bij warme en natte omstandigheden in het najaar behoudt ze een compacte krop waardoor de Times-kroppen met zijn tienen goed in de transportverpakking blijven passen".



Hubert en Pieter-Jan telen de ijsbergsla op zeer lichte kleigrond, bijna tegen zand aan. Hierop doet de Times het dus goed, maar hij geeft aan dat andere gronden mogelijk andere resultaten laten zien.

Hubert en zijn broer Pieter-Jan hebben het bedrijf van hun ouders overgenomen. Van origine zijn ze spruitentelers en hadden ze een stuk akkerbouw. Na de overname zijn ze sinds 2000 meer gaan verbreden in aantal gewassen. "Dit geheel tegen de trend van specialisatie in" vertelt Hubert. "Oogsttegenvallers en een moeizamer wordende vermarkting van spruiten waren hiervoor aanleiding. Een verbreding van het aantal gewassen heeft het grote voordeel van risicospreiding". Momenteel telen ze op hun bedrijf naast ijsbergsla ook bieten, aardappelen, cichorei, spruiten, sla en sinds een jaar ook Chinese kool. IJsbergsla vormt de hoofdteelt. Verschillende rassen voor verschillende perioden. In het najaar oogsten ze ook veel van het Bejo ras 'Rumours'.

Voor meer informatie:
Bejo Zaden
Trambaan 1
1749 CZ Warmenhuizen

Postbus 50
1749 ZH Warmenhuizen

T 0226 - 39 61 62
F 0226 - 39 35 04
www.bejo.nl
Publicatiedatum: