Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers uit Dubai gaan verticaal telen in Portugal

Na de aankondiging van investeringen in hydrocultuurbedrijven in Florida eerder deze maand richt Pegasus Agriculture uit Dubai zich nu op het bouwen van een bedrijf op een perceel van 2 hectare in Portugal.

De hydrocultuurontwikkelingsgroep uit het Midden-Oosten heeft goedkeuring gekregen voor de bouw van hun hydrocultuurbedrijven op het PEPA bedrijventerrein in Proenca-a-Nova, een gemeente in het district Castelo Branco in Midden-Portugal.


Het Pegasussysteem

De eerste structuur op het perceel van 2 hectare zou in mei 2017 moeten worden afgerond. Pegasus zal in totaal in elke hectare van de productie ongeveer €2,5 miljoen investeren en zal in de eerste fase 12-15 nieuwe banen creëren. De groep is van plan het project in de loop van de komenden jaren tot in totaal drie fasen uit te breiden.

Pegasus meldde dat de overgrote meerderheid van de geteelde producten voor de export bestemd is.



Pegasus Agriculture is een van de grotere ontwikkelaars van hydrocultuurprojecten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Met hun partner Gardinia Hydroponic Farming teelt Pegasus Agriculture momenteel hydrocultuurgroenten in Oman en een ander project in de VAE is klaar voor ontwikkeling. Naast Florida en Portugal heeft de groep ook plannen voor investeringen in Maleisië, Singapore, Koeweit, Turkije en Qatar.

Publicatiedatum: