Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mooie bloemkoolprijzen"

Tholen - In de bloemkool is er lange tijd sprake geweest van hoge prijzen, in Belgiƫ variƫrend van 1,20 tot 1,80 per stuk. Telers merkten tot nu toe nog steeds de invloed van het natte weer in juni. Er kon toen moeilijk of soms zelfs niet worden geplant. De oogst lag hierdoor lager en de kwaliteit was niet altijd even goed. "Toch merken we nu dat het zich begint te herstellen", vertelt teler Jos Stevens.

Invloed regen

Hij geeft aan dat ze op prijsgebied tevreden zijn. "Die zijn gemiddeld een stuk beter dan vorig seizoen en lagen telkens ruim boven de euro. Helaas zat de oogst niet echt mee. De planten werden niet altijd volwassen en dan kan de bloem ook niet volgroeien. De bloemkool heeft dan niet altijd de juiste grootte en kleur. Gelukkig zit er nu verandering aan te komen."

Hij verwacht de komende weken weer een normale aanvoer op veiling BelOrta, waar hij levert. "Tegen volgende week hopen telers weer meer te oogsten en zal alles weer z'n normale gang gaan. We hopen natuurlijk dat de mooie prijzen blijven."

Voor meer informatie:
Jos Stevens
jos.m.stevens@gmail.com